logo

reklam

20 MAYIS VAKFI TURGUT ÖZAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

20 MAYIS VAKFI TURGUT ÖZAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Okul Müdürü : Aliseydi GÜLER

1) Sizi tanıyabilir miyiz?

  • 1966 Malatya, Yazıhan doğumluyum. Yazıhan İlkokulu, Yazıhan Ortaokulu ve Ankara Keçiören Lisesi’nden mezun oldum. 1986 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne girerek 1990 yılında mezun oldum. 1992 yılında Mardin, Savur İlçesi’nde göreve başladım. Malatya,Kale Tepebaşı İlköğretim Okulu, Hanımın Çiftliği İlköğretim Okulu, Yusuf Kenan Lisesi, Sümer Lisesi, Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi, Beydağı Ortaokulu, Hüseyin Gazi İlköğretim okullarında çalıştım. Halen 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde idareci olarak çalışmaktayım.
  • Okulunuzun tarihçesini söyler misiniz?

2- Eğitim öğretim sürdürdüğümüz okulumuz 1998 yılında 20 Mayıs Vakfının bağışladığı 9092 m2´lik arsa üzerine vakıf tarafından inşa edilmiştir. Okulumuz lise olarak hizmete açılmıştır. Okulun yapılı alanı 1671 m2´dir. Geriye kalan arsa okul bahçesi olarak kullanılmaktadır.
Okulumuz 1998-1999 eğitim öğretim yılında 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi ismini alarak eğitim-öğretime başlamış, 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren ise 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Sağlık Meslek Lisesi adını almıştır. 2013-2014 eğitim- öğretim yılında ise okul dönüşümü nedeniyle 20Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını almıştır.

  • Sizce, iyi bir Öğretmen nasıl olmalıdır?

3-Her şeyden önce mesleğini sevmelidir. Finlandiyalı bilgin Anselmo;”Mesleğini sevmeyen öğretmenler derhal istifa etmelidir” diyor. Alanına hakim, özdeğerleri ile barışık ve fedakar olmalıdır. Öğretmen idealist olmalıdır. Milli ve manevi değerler ile donanmış olmalıdır. Geleceği inşa eden öğretmenlerin iyi bir eğitimden geçmesi ve seçilmesi gerekir.

  • Sizce, iyi bir Öğrenci nasıl olmalıdır?

 

4-Öğrencinin hedefi olmalıdır. Hedefi olmayan öğrencinin varacağı bir limanı yoktur

Müfredat doğrultusunda verilen bilgileri en iyi bir şekilde öğrenmeli ve bu bilgiyi milli

ve manevi değerlerle yoğurmalıdır.

5- Bu okulda, göreve başladığınızdan bugüne dek, neler yaptınız?

  • Hafta Sonu Destekleme Kursları açtık. Sportif Faaliyetleri ön plana çıkardık. Milli manevi değerlerimizin bilinmesi ve yaşatılması için programlar yaptık. Sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmek için okul zilini kaldırdık. Öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmak için il içi ve il dışı geziler düzenledik. Değişik konularda çok sayıda seminerler düzenledik. Veli eğitimleri gerçekleştirdik. Her ay bir şehit ailesini ziyaret ediyoruz. Okuldaki yaşam alanlarının kullanılabilir olmasını sağladık. Öğrencilerin görüşlerine değer vererek imkanlar ölçüsünde talepleri yerine getirdik.
  • Okulunuzun almış olduğu başarı ve ödülleri sayar mısınız?
  • Sportif alanlarda alınan derecelerimiz mevcuttur.

 

  • Okulunuzun yetiştirmiş olduğu, Türkiye bazında tanınmış isimler var mı?

7- Farklı meslek gruplarına mensup öğrencilerimiz söz konusudur.

8-Mardin’de ilk göreve başladığımızda sabahlara kadar susmayan silah sesleri.

  • Öğretmen olmak isteyen gençlere ne gibi tavsiyeleriniz var?

 8– Alanlarına hakim, milli ve manevi değerlere bağlı, mesleğini seven bireyler olmaları istiyorum.

  • Sizce eğitimde başarı ve kaliteyi artırmak için neler yapılmalıdır?

9- Öğretmenlere 08-17:00 mesai zorunluluğu getirilmelidir. Öğretmen mesai saatleri içerisinde okulda olmalı, dersi olduğunda derse girmeli ve diğer zamanlarda ise mesleki çalışma yapmalıdır. Belli aralıklarla mesleki hizmet içi eğitimleri verilmelidir.

  • Verilen müfredatı değiştirirdim. Alanlara ve okulların özelliğine göre müfredat uygulardım. Fen lisesi ile meslek liselerinin aynı müfredata tabi olması haksızlık.
  • ”Öğretmen olunmaz, Öğretmen doğulur” sözüne katılıyor musunuz?
  • Katılmıyorum. Çünkü insanların önemli yetenek ve becerileri aldıkları eğiştim ve imkanlarla oluşmaktadır. Bu nedenle öğretmen doğulmaz, öğretmen olunur.
  • Tekrar dünyaya gelme imkânı olsaydı, yine öğretmen olmak ister miydiniz?
  • Şüphesiz. Bu mesleği isteyerek ve severek seçtim. Pişman değilim.
  • Mesleğiniz dışında, ilgi alanınıza giren hobileriniz var mı? (Müzik, Şiir, Spor, Tiyatro ve Sinema gibi.)
  • Sporla uğraşıyordum. Fakat şu an hiçbir uğraşım yok. Zaman buldukça kitap okuyorum. Okul idarecilerinin sorunlarla boğuşmaktan diğer faaliyetlere ayıracak zamanları kalmıyor.
  • Gazetemiz vasıtasıyla, öğrencilere ve öğrenci velilerine bir mesajınız var mı?
  • Hedefi olan ve hedefe giden vasıtaları seçen öğrenciler olmalarını istiyorum. Velilerimiz, öğrencilerini takip etmeli, sorunları ile ilgilenmeli ve asla aşırı koruyucu rolüne bürünmemeli. Bazı velilerimiz ben çocuğumla arkadaş gibiyim tabirini kullanıyor. Yanlış. Anne ve baba asla arkadaş olamaz. Onlar arkadaş ise bu çocuğun anne ve babaya ihtiyacı var demektir.

 

20 MAYIS VAKFI TURGUT ÖZAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  HAKKINDA  DÜŞÜNCELERİMİZ:

Bu okul Malatya’da bulunan 3 sağlık meslek lisesinden biridir. Okul son derece bakımlı, temiz ve tertipli bir görünümde.. Öyle bir idari kadrosu var ki, Okul Müdürü Ali Seydi GÜLER Bey’in öncülüğünde,  Müdür Yardımcıları Sayın Canan SUBAŞI Hanımefendi, Sayın Mehmet Ali TUNÇ Bey, ve Sayın Hasan ÇINAR Bey okulun başarısı ve kalitesi için can siperane çalışmaktalar. Okula büyük bir aile desen yanlış olmaz.  Okula ilk girişte bile idari kadronun sıcaklığını, misafirperverliğini hemen hissetmektesiniz. Malatya Eğitimi adına sevindirici ve ümit verici bir okul. Okul Müdürü Sayın, Ali Seydi GÜLER Bey’in o okula çok güzel katkıları olacağı inancıyla  tüm kadroya en içten başarı dileklerimi sunarım.


Kadir ARSLAN

 

 

Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ