logo

reklam

AHMET PARLAK Ä°LKOKULU

AHMET PARLAK Ä°LKOKULU


Okul Müdürü Sayın; Ahmet ÇUKACI

  • Sizi tanıyabilir miyiz? ( Kısa ÖzgeçmiÅŸ) 1966 Yılında YeÅŸiltepe Cumhuriyet Mahallesinde dünyaya geldim. Ä°lkokulu Åžeker Ä°lkokulunda, Orta okulu Sümer Orta okulunda, liseyi Turan Emeksiz lisesinde okudum. Ön lisans öğrenimimi Dicle Ãœniversitesi  Siirt EÄŸitim Yüksek okulunda  okudum .Anadolu Ãœniversitesi bünyesinde Matematik bölümü yan alanımla lisans tamamladım. Yozgat ve Malatya’nın bir çok okulunda görev yaptım.2006-2011yıllarında Bakanlıklar Arası Ortak Kültür Komisyonunca bir yıl TC. Libya-Trablus BüyükelçiliÄŸi ilköğretim okulunda, dört yıl TC. Riyad BüyükelçiliÄŸi Tebük Uluslararası Türk Okulunda görevlendirildim. Evliyim, eÅŸim ev hanımı. BeÅŸ çocuÄŸumuz var.
  • Okulunuzun tarihçesini söyler misiniz? Okulumuz ilk olarak 1961 yılında yapılan ve ÅŸuan eÄŸitim öğretim yaptığımız okul bahçesinin içinde barakalarda YeÅŸiltepe Köyü Ä°lkokulu olarak eÄŸitim-öğretim hayatına baÅŸlamıştır. 1967 yılına kadar bu barakalarda 5 yıllık Ä°lkokul eÄŸitim öğretim hizmetini sunan okulumuz,1967 yılında yapılan yeni bina ile birlikte güzel  YeÅŸiltepemiz de 5 yıllık eÄŸitim-öğretim vermeye devam etmiÅŸtir Daha Sonra Hayırsever iÅŸ adamı  Ahmet Parlak  tarafından o yılların zor ÅŸartlarında yapılan bu tek katlı binanın üstüne bir kat çıkılarak ve çatısı yaptırılarak hizmete devam edilmiÅŸtir. Ahmet Parlak’ın katkılarından dolayı okulumuzun adı YeÅŸiltepe köyü ilkokulundan Ahmet Parlak ilkokulu olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. Daha sonra aynı okul bahçesine Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafından yapılan 3 katlı ve17 derslikli bina ile beraber 2016-207 Öğretim yılında normal eÄŸitime geçilmiÅŸ ve eÄŸitim öğretime devam etmektedir.
  • Sizce, iyi bir Öğretmen nasıl olmalıdır? Bence Öğretmen: Öncelikle kendisi ile barışık, temel insanlık deÄŸerlerini özümsemiÅŸ, yeniliklere açık, empati kurabilen, çağın gerektirdiÄŸi bilgi ve donanımı edinmeye çabalayan, milli ve manevi deÄŸerleri özümsemiÅŸ hayatla barışık rol modeldir.
  • Sizce, iyi bir Öğrenci nasıl olmalıdır? Soran ,sorgulayan, öğrenmekten zevk alan, toplumsal yaÅŸama kurallarını kazanmış, geliÅŸmeye ve deÄŸiÅŸime hazır, büyüklerine saygılı, küçüklerini seven, milli ve manevi deÄŸerlerimizi özümseyen iyi kalpli gelecektir.
  • Bu okulda, göreve baÅŸladığınızdan bugüne dek, neler yaptınız? Göreve baÅŸladığım ilk günden bu güne kadar okulumuzdaki eÄŸitim ve öğretimin kalitesini artırmaya,fiziki ortamı imkanlar nisbetinde düzeltmeye, okulda sevgi ve saygıya dayanan birlik ve beraberlik ruhunu yerleÅŸtirmeye çalıştım.

OKULLA İLGİLİ DÜŞÜNCELER: ( Malatya’nın kenar bir mahallesinde bulunan bu şirin okulda başta okul müdürü Ahmet ÇUKACI Bey olmak üzere Müdür Yardımcıları Sayın Bünyamin BORAN ve Sayın Ramazan TETİK Bey okulu daha iyi bir seviyeye getirmek için canla başla çalışmaktalar. Öğretmen kadrosu gelince sanki büyük bir aile görüntüsü vermekteler. Okulda güzel bir kaynaşma ve harika bir uyum var. Yakında Malatya’nın sayılı ilkokulları arasına gireceğinden şüphe yok. Öğretmenim gazetesi olarak okul personelinin hepsine görevlerinde başarılar dileriz.  (ÖĞRETMENİM GAZETESİ)

Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ