logo

reklam

HANIMIN ÇİFTLİĞİ İLKOKULU

HANIMIN ÇİFTLİĞİ İLKOKULU

1)    Sizi tanıyabilir miyiz? ( Kısa Özgeçmiş)

1.Bendeniz Okul müdürü Sedat ÖZKAN.1982 Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde doğdum.İlk öğrenimimi Doğanşehir ilçesinde, ortaöğrenim olarak Akçadağ Anadolu öğretmen Lisesinde bitirdim. Üniversite öğrenimini ise 2004 yılında İnönü üniversitesi Sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdim. İlk tayin yerim Siirt ili Şirvan ilçesidir. Daha sonra Adıyaman Besni ilçesi ve Malatya merkezde (Şahnahan, Feyzullah Taşkınsoy iöo) görev yaptım. Görev yaptığım yerlerde müdür yetkili, öğretmen ve okul müdürü olarak görevimi ifa ettim.2014 yılından itibaren Hanımın Çiftliği İlkokulunda müdür olarak görevime devam etmekteyim.

2)    Okulunuzun tarihçesini  söyler misiniz?

2.Okulumuz Malatya merkeze bağlı Hanımın Çiftliği Beldesinde 1961 yılında ilkokul olarak açılmıştır.1991 yeni binasına taşınarak ilköğretime dönüşmüştür.2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle ve okul dönüşümü kapsamında tamamen ilkokul olarak hizmet vermektedir. Şu an itibariyle 196 erkek öğrenci,192 kız öğrenci yani 388 toplam öğrencisi ve 23 öğretmen ile eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürmektedir.

3)    Sizce, iyi bir Öğretmen nasıl olmalıdır?

  1. İyi bir öğretmen eğitim kademelerine göre değişir; ilkokulda, sevgi ve ilgi gösterebilen oyunlarda ve oyunlarla çocuğu kendine bağlayabilen kısaca çocuğun dünyasına girebilen öğretmen başarılıdır.

4)    Sizce, iyi bir Öğrenci nasıl olmalıdır?

  1. Öğrendiği sırada araştıran, merak eden ve düşünen öğrenci başarılı öğrencidir.

5)    Bu okulda,  göreve başladığınızdan bugüne dek, neler yaptınız?

5.Okulumuza atandığımız an hem stratejik planımızı güncelleme gereği duyuldu hem de neler yapmamız gerektiğine dair bir yol haritası çıkarıldı. Okulumuz iki binada hizmet vermekte olup 2015 yılı yazın da tüm okulun iç ve dış boyasını, tüm öğrenci wc ve lavaboları tamir ve gerekiyor ise yenileriyle değiştirildi. Sınıf tahtalarını, sınıf kapılarını ve sınıf malzemelerini ya değiştirildi ya da elden geçirildi. Okulumuzun her iki bina sınıflarına ve bölümlerine internet sistemi çekerek bütün eğitim öğretim alanlarına teknolojiyi getirilmiş olundu, böylelikle tüm sınıflarımız projeksiyon ve bilgisayar ile tanıştı. Okulumuza toplantılar ve seminerler için 1 adet çok amaçlı salon kazandırmış olundu. Kütüphane salonu açıldı, Veli görüşme odası,okul aile birliği odası ve velilerimizi okula çekme maksatlı dikiş nakış kursu, okuma kursu açıldı. Her yıl geleneksel yıl sonu şenliği yapmaya başlanıldı, aşure günü ve okul projeleri yapmaya başlanıldı .Yarışmalara, gezilere, tiyatrolara ve kitap fuarlarına öğrenciler götürüldü ya da hizmet okula çağrıldı. Şu an AB projesi yapmaktayız kısacası okulumuzu her yönüyle geliştirmek için bir çok sosyal, kültürel, sanatsal ve öğretim amaçlı her etkinliği okulumuza taşımaya karar vermiş olundu bu amaçla halen devam yenilik ve değişimi okulumuza getirme çabasına devam etmekteyiz.

6)    Okulunuzun almış olduğu, başarı ve ödülleri sayar mısınız? 

6.Okulumuz özellikle ilköğretim iken; bölgenin, ilçenin ve de tüm ilin sportif genel başarısında bir çok kupa almıştır. 2013 itibariyle ilkokul olduktan sonra ise ; Tarım bakanlığının Türkiye geneli açmış olduğu resim yarışmasında hem 1. hem de 3. olmuştur. Malatya geneli yapılan İlkokullar arası müsabakalarda çift adım atlama da 3. olundu. Satranç müsabakalarında derece almış olundu.

7)    Okulunuzun yetiştirmiş olduğu, Türkiye bazında tanınmış  isimler var mı?        

7.Ünlü futbolcu Mehmet TOPAL, yine futbol camiasından Murat AKKAYA ve ÇINAR İNŞAAT sahibi Mehmet ÇINAR.

8) Meslek yaşamınızda, başınızdan geçen ilginç bir anınız var mı?

8.Evet,2014 yılında şu anki okuluma müdür olarak atandım, aralık ayında göreve başladım başladıktan kısa bir süre sonra kar yağmıştı tatil oldu, ertesi hafta yine 2 gün okula geldim sonra yine tatil oldu kısaca yılbaşına kadar sürekli 2 ya da 3 gün kar tatili oldu tabi ki okul personeli yeni müdürün ayağı uğurlu geldi diye gülüşmelerine neden olmuş olduk.

9)    Öğretmen olmak isteyen gençlere ne gibi tavsiyeleriniz var?

9.Öğretmenlik;sabır,sevgi ve emek ister özellikle SEVGİ kelimesinin içini dolduracaklar ise öğretmen olmalarını isterim.

10)  Sizce, eğitimde başarı ve kaliteyi artırmak için, neler yapılmalı?

10.Yeniliklere tüm paydaşlarınız ile hazır olmalısınız, disiplinli çaba ve emek sarf etmelisiniz, planlı ve programlı bir yol haritası belirlemelisiniz ve hiç bir zaman ümitsiz olmamalı başarısızlık anında dahi başarı için çözüm aramalısınız işte o zaman kalite ile başarı istemeseniz de sizi bırakmaz.

11)  Eğitim ve öğretim de, herhangi bir şeyi değiştirme imkanınız olsaydı, ilk neyi değiştirirdiniz?

11.İlk değiştirmek istediğim; İlkokullar da sınıf düzenlerini yani sınıf ortamlarını daha rahat hareket edilebilen öğrencilerin kendini evde hissedebileceği ortama çevirmek isterdim.

12)  “Öğretmen olunmaz ,Öğretmen doğulur” sözüne katılıyor musunuz?

12.Evet çünkü hepimiz birilerinin öğretmeniyiz bu çocuğumuz olur, yeğenimiz olur ya da torunumuz olur. Meslek olarak ise tabi ki öğretmen tabiatıyla bezenmiş insanlar bu meslekte daha başarılı ve daha verimli olmuşlardır bu realiteyi kabul etmek gerekir.

13)  Tekrar dünyaya gelme imkanı olsaydı, yine öğretmen olmak  ister miydiniz ? 

13.Evet,öğretmenlikte insan kendini buluyor nasıl mı yetiştirdiğiniz öğrenciler sizin bir aynanız olarak topluma karışıyor bu da demek oluyor ki gerçekten toplum da bir değişim olacaksa bunun vazgeçilmez mimarı değerli öğretmenlerimiz. İşte bu kadar önemli olan bir mesleği kim icra etmek istemez ki tabi ki ben de bu yüzden her daim öğretmen olmak isterim.

14)  Mesleğiniz dışında, ilgi alanınıza giren hobileriniz var mı?

       (Müzik, Şiir, Spor, Tiyatro ve Sinema gibi.)

14.Tiyatro ve sinemayı çok severim. Müzik adeta beni dinlendirir ve yorgunluğumu alır. Hafta sonu ağırlıkta olmak üzere spor ve spor dallarından faydalanmaya çalışırım. Şiir ve kitap okuma benim vaz geçilmezlerimdir.

15)   Gazetemiz vasıtasıyla, Öğrencilere ve Öğrenci velilerine bir   mesajınız var mı?

  1. Öğrencilerimden tek isteğim her ne şart olursa olsun önce birey olmayı öğrenmeleri akademik olarak ise bütün çözümler kitap okumaktan geçer bol bol kitap okumalarını isterim. Öğrencilerimizin en büyük başarısı kuşkusuz destek aldıkları aileleridir. Ailelerimizin öğrencileri güdüleyebilmesi, özgüven vermesi ,onlarla yoğrulmaları çok önemlidir. Bu önem sadece öğrenci açısından değil biz okullar içinde büyük önem taşımaktadır. HEP BERABER ÇOCUKLARIMIZI GÜÇLENDİRELİM.
Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ