logo

reklam
01 Aralık 2013

Ä°kinci öğretim ders ücretleri Resmi Gazete’de

Ä°kinci öğretim ders ücretleri Resmi Gazete’de

Karara göre, yükseköğretim kurumlarının ikinci öğretim yapan birimlerinde görevli öğretim elemanları ile idari personele yasal çalışma saati bitiminden sonra ikinci öğretime yönelik fiilen yaptıkları fazla çalışma süreleri için ayda 50 saati geçmemek üzere yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen saat başı fazla çalışma ücretinin üç katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenecek.

Kadroları ikinci öğretim yapılan birimlerde olmakla birlikte fiilen ikinci öğretimde görev almayanlara fazla çalışma ücreti ödenmeyecek. Kadroları diğer birimlerde bulunanlardan ikinci öğretim yapılan birimlerde usulüne uygun olarak görevlendirilenlere de aynı şekilde fazla çalışma ücreti ödenebilecek.

Fazla çalışma ücreti ödenebilecek personel sayısı; ikinci öğretim yapılan birimlerin kadrolarında bulunanlar için birim kadrolarında bulunan idari personel sayısının yüzde 30’unu, diÄŸer birimlerden görevlendirilenler için ise üniversite kadrolarında bulunan idari personel sayısının yüzde 10’unu geçemeyecek.

Her ne suretle olursa olsun, ilgili mevzuatına göre normal mesai saatleri dışında fazla çalışmaları karşılığında ücret alanlara, aynı çalışmalar için bu madde hükümlerine göre ayrıca ödeme yapılmayacak.

Bir eÄŸitim-öğretim döneminde öğretim elemanlarına 1. madde uyarınca ödenecek ek ders ve sınav ücretleri ile personele bu madde uyarınca ödenecek fazla çalışma ücretlerinin toplamı, ilgili eÄŸitim-öğretim döneminde tahsil edilen ikinci öğretim ücretlerinden öğrencilerin baÅŸta beslenme olmak üzere barınma, saÄŸlık, spor, kültür ve diÄŸer sosyal hizmetlerinde kullanılmak üzere ayrılacak paydan sonra kalan tutarın yüzde 70’ini hiçbir ÅŸekilde aÅŸamayacak.

Kaynak: haber7.com
Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ