logo

reklam

MALATYA- BATTALGAZÄ° GAZÄ° ORTAOKULU

MALATYA- BATTALGAZÄ° GAZÄ° ORTAOKULU

1) Sizi tanıyabilir miyiz?

  1. Adım Erhan EKİCİ. 1978 Malatya doğumluyum. İlköğretim ve liseyi Malatya’da tamamladım. 2002 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Sırasıyla Kahta Lisesinde, Kahta Gazi İlköğretim Okulunda, Gövdeli İlköğretim Okulunda, Yeniköy Abdurrahman Serttaş Ortaokulunda Öğretmen ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2015 yılında Gazi Ortaokuluna müdür olarak göreve başladım. Halen bu görevi yürütmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım.

 

2) Okulunuzun tarihçesini söyler misiniz?

  1. Eskimalatya Gazi İlkokulu 16.11.1963 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Yörenin tek ilkokulu olan Alacakapı mahallesindeki Selçuk İlkokulundaki artan öğrenci mevcudu üzerine 1962 yılında temeli atılmıştır. Toptaş mah. Akminare camii yanında Güllü ziyareti denen 6516 metrekarelik arsa üzerinde kurulmuştur. Okul binası, oyun alanı ve uygulama alanı olarak üç kısımdan oluşmaktadır. 1997 yılında 8 yıllık eğitime geçilmesi ile bina öğrenci ihtiyacını karşılayamamıştır.Yeni bina Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Daire başkanlığı tarafından yaptırılmış olup, 1999-2000 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır. 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Turgut Özal İ.Ö.O. ile birleştirilmesi sonucu öğrenci sayısının artması üzerine ikili öğretime geçilmiştir.Eskimalatya İlkokulu olan okulumuzun ilk ismi 1988 yılında yerleşim yerinin ilçe olması ve ilçenin adının Battalgazi olmasından dolayı Gazi İlkokulu olarak değiştirilmiş olup, 1997 yılında da  8 yıllık eğitime geçilmesinden dolayı Gazi İlköğretim Okulu ve son olarak ta 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 4+4+4 sistemine geçilmesinden dolayı Gazi Ortaokulu olmuştur.

3) İyi bir öğretmen nasıl olmalıdır ?

  1. İyi bir öğretmen, alanında kendisini yetiştirmiş, inovasyona açık, vicdanlı, sorumluluk sahibi, yaptığı işi seven ve işine saygı duyan, işinde hedefleri olan, ölçülü, sevecen,şevkle çalışan, kişilik ve karekteriyle toplumun örnek alacağı kişiler olmalıdırlar.

4) İyi bir öğrenci nasıl olmalıdır ?

  1. İyi bir öğrenci, öncelikle sorumluluk sahibi olmalıdır. Kendisine verilen görevi hakkıyla zamanında yerine getirmelidir. Ailesine, öğretmenlerine ve çevresine karşı saygılı olmalıdır. Bu toplumun bir ferdi olduğunu bilip topluma karşı sorumlu olmalıdır. Öğrenci hem derslerinde başarılı olmalı hem de sanatsal ve sportif faaliyetlere katılmalıdır.

5) Bu okulda göreve başladıktan bu güne dek neler yaptınız?

  1. Öncelikle akademik başarıda ciddi ilerlemeler sağladık. TEOG olsun, bursluluk sınavını kazanan öğrenciler olsun derecemiz arttı. Sosyal sorumluluk projelerini başarıyla yerine getirdik. Okulun fiziki yapısıyla alakalı olarak çalışmalar yaptık. Öğrencilere yönelik etkinlikler yapmaktayız.

6) Okulunuzun almış olduğu başarı ve ödüller.

  1. Okulumuzun almış olduğu birçok başarı ve ödülleri vardır.

7) Öğretmen olmak isteyen gençlere ne gibi tavsiyeleriniz var?

  1. Öğretmen olmak isteyen gençler için; bu hayallerini gerçekleştirmelerini arzu ediyorum. Çünkü şartlara göre öğretmen olunmasındansa isteyerek, hayalini kurarak öğretmen olmak iş kalitesi için daha anlamlıdır. Öğretmenliği severek işini yapanlar ileride kendilerini örnek alacak nesiller yetiştireceklerdir. Öğretmenliğin, sabır, sevgi ve vicdan işi olduğunu onlara hatırlatmak isterim.

10) Eğitimde başarı ve kalitenin artırılması için neler yapılmalı ?

  1. Eğitim ortamlarının fiziki uygunluğu çok önemli. Eğitim araç ve gereçlerinin yeterli olması gerekir. Öğretmenlerin kendilerini yetiştirecek etkinlik ve programlar geliştirilmelidir. Eğitim programları güncellenip yeniliğe açık olmalıdır.

11) Eğitim ve öğretimde her hangi bir şeyi değiştirme imkanınız olsaydı neyi değiştirirdiniz?

  1. Eğitim ve öğretinde sanatsal ve sportif faaliyetlerin arttırılmasını diliyorum.

  12) Öğretmen olunmaz, öğretmen doğulur sözüne katılıyor musunuz?

  1. Öğretmen olunmaz, öğretmen doğulur.

13) Tekrar dünyaya gelme imkanınız olsaydı  yine öğretmen olmak ister miydiniz?

  1. Tekrar dünyaya gelsem kesinlikle yine öğretmen olmak isterdim.

14) Hobileriniz ?

  1. Tiyatro, sinema ve geleneksel sanatlar ilgi alanlarımdır.
  2. Sağlıklı, kazasız, üstün başarılı bir eğitim süreci diliyorum.
Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ