logo

reklam
02 Aralık 2013

Otobüsler 5 kuruşa metroya yolcu taşıyacak

Otobüsler 5 kuruşa metroya yolcu taşıyacak

Metroya eriÅŸim artık daha kolay… M3 hattının entegrasyonu için Ä°stanbul Ulaşım ile koordineli çalışan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ve Ä°ETT Genel Müdürlüğü, metroya eriÅŸimde toplu taşıma araçlarının kullanımını teÅŸvik etmek üzere 11 yeni besleme otobüs hattını hizmete aldı. Toplamda 32 otobüsün çalışacağı yeni besleme hatları; BaÅŸakÅŸehir, KayaÅŸehir, Küçükçekmece Halkalı Mah., Mehmet Akif Mah, Arnavutköy, BaÄŸcılar Kirazlı ve Evren Mah., Åžahintepe, Güvercintepe, Fenertepe, Ispartakule, BahçeÅŸehir, BoÄŸazköy, GüneÅŸli gibi çevre semtlerde oturanları metroya daha rahat ulaÅŸtıracak!

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin M3 Kirazlı-BaÅŸakÅŸehir-Olimpiyat Metrosu’nda entegrasyon çalışmaları devam ediyor. Ä°stanbul Ulaşım ile koordineli çalışan Ä°ETT Genel Müdürlüğü, halkın gidecekleri noktalara toplu taşıma araçları ile konforlu ve hızlı bir ÅŸekilde ulaşımını saÄŸlamak ve toplu taşıma araçlarının kullanılmasını teÅŸvik etmek üzere 11 yeni besleme otobüs hattını hizmete aldı. Her hatta güzergâh uzunluÄŸu ve yolcu yoÄŸunluÄŸuna göre farklı sayılarda olmak üzere, toplamda 32 otobüsün çalışacağı bu yeni hizmet kapsamında; BaÅŸakÅŸehir, KayaÅŸehir, Küçükçekmece Halkalı Mah., Mehmet Akif Mah., Arnavutköy, BaÄŸcılar, Åžahintepe, Güvercintepe, Fenertepe, Ispartakule, BahçeÅŸehir, BoÄŸazköy, GüneÅŸli gibi yoÄŸun yerleÅŸim bölgelerinde oturanların metroya eriÅŸimini kolaylaÅŸtıracak.

YENİ ENTEGRASYONDA TANITIM ÇALIŞMALARI

M3 metro hattının Ä°ETT’ye ait MK kodlu 11 ring hattı ile entegrasyonu için yoÄŸun bir tanıtım çalışması yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda Ä°ETT ring hatlarında çalışan otobüslerin ön kısımlarına, metro aktarma afiÅŸleri asıldı.

AKTARMA ÃœCRETÄ° 5 KURUÅž

Yeni hizmete giren besleme hatları kapsamında, metrodan İETT ring hatlarına ve İETT ring hatlarından metroya aktarma ücretinin sadece 5 kuruş olacağı bildirildi.

M3 OLİMPİYAT İSTASYONU DA ARTIK SÜREKLİ AÇIK

Öte yandan mekik işletmesinin yapıldığı batı yönündeki son istasyonu olan Olimpiyat istasyonunun da 22 Kasım 2013 tarihinden itibaren işletme saatleri boyunca sürekli açık olacağı bildirildi. Bu istasyon, hattın yolculu işletmeye açıldığı 15 Haziran 2013 tarihinden bu yana yalnızca maç ve özel etkinlik günlerinde işletmeye açılıyordu.

BESLEME HAT NEDÄ°R?

Besleme hattı (feeder line), bir toplu ulaşım ağı dâhilinde uzak veya talebin yoÄŸun olduÄŸu noktaları baÄŸlayan çevresel bir güzergâh ya da tali yol anlamına gelmektedir. Ana arterin ana omurga, bunu dik olarak kesen güzergâhların besleme hatları görevi yaptığı balık kılçığı modeline göre iÅŸleyen bu sistem, Ä°stanbul’da da 2007 yılından itibaren Metrobüs hattının aÅŸama aÅŸama hizmete alınmasıyla ana arter E-5’teki 18 otobüs hattının kaldırılması, 11 hattın kısaltılması ve bu güzergâhtaki bütün otobüs ve minibüs hatlarının ana omurgayı oluÅŸturan Metrobüs sistemini besler hale getirilmesi sonucu Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından etkin olarak kullanılıyor. Yine benzer bir uygulama da, 2012 yılında M4 Kadıköy-Kartal metro hattının iÅŸletmeye açılması ardından Anadolu yakası E-5 yolu üzerinde de kademe kademe uygulanıyor.

Kaynak: haber7.com
Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ