logo

reklam
01 Aralık 2013

Saniyede 2.600 mobil uygulama indiriyoruz

Saniyede 2.600 mobil uygulama indiriyoruz

Aytun Çelebi’nin haberi

Yeni uygulamalar tüm cihazları birleştirebilirken, yaratıcılığı körüklüyor.

Mobil internet bağlantısını en verimli şekilde kullanmak için geliştirilen akıllı telefon ve tabletler, beraber kullandığımız uygulamaları olmasaydı, şüphesiz bu kadar önem taşımayacaktı. Mobil cihazların temel işlevleri dışındaki her şeyi gerçekleştirmeyi sağlayan mobil uygulamaların yarattığı büyük pazar, sayıların da hızla artmasına sebep oldu.

KARLILIK YÃœZDE 70 ARTTI

Portio Research’ün yayımladığı rapora göre, geçen yıl mobil uygulamalar toplam 46 milyar kez indirildi. Bu uygulamaların geliÅŸtiricilere getirdiÄŸi kâr ise 12 milyar dolar oldu. Firmanın bu senenin sonu için öngörüsü ise indirme sayısının iki kata çıkarak 83 milyara ulaÅŸacağı ve kârlılığın da yüzde 70 artarak 20 milyar dolar olacağı yönünde gerçekleÅŸti.

PARA ARTIK TEK KRİTER DEĞİL

Yeni nesil uygulamalar, dört çekirdekli işlemciye sahip telefonlar ve çoğu televizyondan daha yüksek çözünürlüklü ekranı taşıyan tabletlerle başka bir boyuta geçiyor. Uygulamalardaki değişiklikler, daha çok tercih edilmeleri ya da kâr getirmeleriyle sınırlı değil. Yeni nesil uygulamalar, giyilebilir cihazlardan otomobillere, kitaplardan müzik aletlerine kadar her şeyi etkiliyor.

DAHA DETAYLI OYUNLAR YOLDA

Mobil oyunlar, ÅŸu sıralar çok yaygın olan Candy Crush Saga’dan ya da bir zamanların tutkusu Angry Birds’ten ibaret deÄŸil. Apple ürünleri için hazırlanan Deus Ex: The Fall, bilgisayarda oynanan birinci ÅŸahıs niÅŸancı (FPS) oyunlarından farksız bir görsel kaliteye eriÅŸmiÅŸ durumda. Güçlenen iÅŸlemciler ve grafik iÅŸlemcileri tüm bu yükün altından kolayca kalkabiliyorlar, bu yüzden yakında daha büyük prodüksiyonlu oyunlar göreceÄŸiz.

‘GLASS’ İÇİN YAZILIMLAR HAZIRLANDI

GOOGLE’IN göze görüntü yansıtan, telefona baÄŸlanarak arama, mesaj, e-posta gibi bilgileri görüntüleyen Glass adlı gözlüğü için de ÅŸimdiden onlarca uygulama hazır. Egzersiz yapmak isteyenlere video gösteren Glassfit, kafanızı göğe kaldırdığınızda gökyüzü haritası gösteren Sky Map, çevredeki boÅŸ evleri gösteren Trulia gibi uygulamalar bunlardan birkaçı.

YARATICILIKTA SINIR KALKTI

MOBİL cihazlarla müzik dinlemek çocuk oyuncağı, ama yapmak da sanıldığı kadar zor değil. Apple Logic Pro X adlı bilgisayarlar için hazırladığı yazılım, iPad uygulamasıyla destekleniyor. Uygulama ile tablet, klavye, davul ve gitar sesleri eklemeyi sağlıyor.

BÄ°LGÄ° VE KUMANDA EKRANI

TELEVİZYONDA bir şey izlerken, ne izlediğini takip eden ve ekrandaki ürünleri satın almayı sağlayan, bir yandan dizi izlerken, diğer kanalların yayın programını görmeni sağlayan uygulamalar da ikinci ekran ile karşımıza çıkacak.

REKOR BÜTÇELİ KİTAPLAR

ÃœNLÃœ oyuncuların video okumaları ekleyen Touch Press’in yanı sıra, Disney’in Disney Animated adlı animatörlerin çizgi roman modellemelerini tek tek fotoÄŸraflayarak oluÅŸturulan uygulaması da dikkat çekici.

VE APPLE OTOMOBİLE GEÇİYOR

Firmanın iOS In The Car adlı ürünü, seneye iOS 7 iÅŸletim sistemli iPhone’ların Audi, Ford, Honda ve Jaguar gibi otomobillerin bazı modellerine baÄŸlanabilmesini saÄŸlayacak. Ön panoya harita, mesaj ve müzik yansıtabilen uygulama, yazıları, yol tariflerini de Siri vasıtasıyla seslendirebilecek.

Kaynak: haber7.com
Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ