logo

reklam

Selçuklu İlkokulu

Selçuklu İlkokulu

MALATYA- BATTALGAZİ OKUL MÜDÜRÜ SAYIN MUSTAFA GÜNDÜZ


S-1) Sizi tanıyabilir miyiz?

1-Adım Mustafa GÜNDÜZ 1976 yılında Malatya da doğdum. İlkokulu ve ortaokulu Hanımın Çiftliği İlkokulu ve Adıyaman Çelikhan YİBO da bitirdim. Liseyi Eskimalatya Lisesinde okudum. Üniversiteyi İnönü Üniversitesinde 1998-2002 yılları arasında okudum.2002-2007 yılları arası Batman, 2007-2011 yılları arası Darende ve 2011-2017 yılları arasında da Malatya Battalgazi de Eğitimcilik hayatıma devam ettim. Halen Battalgazi Selçuk İlkokulu Müdürlüğüm görevi devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

 

S -2) Okulunuzun tarihçesini söyler misiniz?

2-Okulumuz 1948 yılında Ahmet Kınık İlkokulu olarak eğitim-öğretime açılmıştır.1960 yılında Selçuk ilkokulu olarak değiştirilmiştir.1984 yapılan ilave 8 derslikle eğitim öğretime devam edilmiştir. 1995-1996 eğitim-öğretim yılında İlköğretim Okuluna dönüştürülen okulumuzda 1 müdür 1 müdür yardımcısı 2 rehber Öğretmen 24 Sınıf Öğretmeni ve 600 öğrencisi bulunmaktadır. Arsası toplam 2500 m2 dir.  Arsa Malatya valiliği özel idare adına kayıtlıdır.

 

S-3) Sizce iyi bir öğretmen nasıl olmalıdır?

3-Günümüz toplumunda iyi bir öğretmen: Kendini alanında iyi yetiştirmiş, çağın gereklerini yakalamış, topluma duyarlı ve faydalı, milli ve manevi değerlere saygılı mesleğinin fedakarlıklarını kabullenen bir eğitimci olmalıdır.

 

S-4) Sizce iyi bir öğrenci nasıl olmalıdır?

4-İyi bir öğrenci: Geleceğin toplum taşı olmak için ,bilimsel gerçekliklerle yetişmiş, topluma faydalı olan, geleneğini ve kültürünü yaşatan, ecdadının verdiği bayrağı ilerilere götüren milli ve manevi değerlere saygılı bireydir.

 

S-5)Bu okulda göreve başladığınızdan bugüne dek neler yaptınız?

5-2014  yılından bu yana yaklaşık 2 yılı aşkın bir süredir görev yaptığımız bu kurumda Değerli Müdür Yardımcılarım ve Güzide Öğretmenlerimin de katkılarıyla çok yol aldığımıza inanıyorum. Gerek okulumuzun fiziki yapısında gerek Eğitim Öğretim faaliyetlerinde birçoğu işte çok verimli sonuçlar aldık. Okulumuzun bazı birimlerinde iyileştirmeler bazı birimlerinde değişimler yaparak hem etkili ve verimli bir eğitim ortamı hazırladık hem de öğretmen ve öğrencilerimizin daha keyifli işler yapmasını sağladık. Eski ve köklü bir okul olmamız nedeniyle hem bazı avantajlarımız hem de dezavantajlarımız olduğunu biliyoruz. Dezavantajlı olduğumuz noktalarda İdare, Öğretmen ve Veli işbirliği ile iyileştirmeler yaparak birçoğu işin üstesinden hep birlikte geldiğimize inanıyor ve herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kurumsal başarılar paydaşların birlikte elele çalışmaları ile mümkündür.

 

S-6) Okulunuzun almış olduğu başarı ve ödülleri sayar mısınız?

6-Okulumuz Battalgazinin en köklü ve ilk yapılan okullarından olduğu için yaklaşık 70 yıllık süre içerisinde Eğitim Öğretimsel ,sportif ve kültürel anlamda birçoğu alanda başarıları ve belgeleri bulunan bir okuldur.

 

S-7) Okulunuzun yetiştirmiş olduğu Türkiye bazında tanınmış isimler var mı?

7-Battalgazinin yetiştirmiş olduğu Malatya ve Türkiye çapındaki çoğu hala devlet kademelerinde ve başarılı olan iş adamı, politikacı ve Siyasetçiler okulumuzdan mezun olmuşlardır.

 

S-8) Meslek yaşamınızda başınızdan geçen ilginç bir anınız var mı?

8- Yaz tatilinin birinde hastanede çalışan bir arkadaşıma yardımcı olmak için bir teyzenin evini boyuyorduk. Teyzenin üniversite sınavlarına hazırlanan  ve ders çalışmayan bir oğlu vardı. Kadıncağız sürekli telkinlerde bulunuyordu. Bir ara kapı aralığından:

-“Oku Valllahi eğer okumazsan şu içerideki iki kişi gibi boyacılık yapmak zorunda kalırsın.” Dediğini duymuş ve arkadaşla birbirimize bakarak uzun uzun gülmüştük.

 

S-9) Öğretmen olmak isteyen gençlere ne gibi tavsiyeleriniz var?

9-Öğretmenlik bakımı çok zor ama meyvesi çok tatlı bir ağaca benzer.

 

S-10) Sizce eğitimde başarıyı başarı ve kaliteyi artırmak için neler yapılmalı?

10-Eğitimde başarı ve kaliteyi arttırmak için ;Toplum olarak eğitimciye her alanda değer vermek, kaliteli eğitimin gerektirdiği başarılı eğitimcileri yetiştirmek ,kaliteli eğitimin verilebileceği modern bina ve tesisler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamak gerekir.

S-11) )  Eğitim ve öğretim de, herhangi bir şeyi değiştirme imkanınız olsaydı,ilk neyi

değiştirirdiniz?

11-Öğrenme koşullarının daha iyi olması için bütün illerde büyük eğitim kampüsleri kurarak hem daha sağlıklı hem daha güvenli öğrenme ortamları oluşmasını sağlardım.

 

S-12)  “Öğretmen olunmaz ,Öğretmen doğulur” sözüne katılıyor musunuz?

12-Kısmen katılıyorum çünkü insan bazı meslekleri başlarken sevmeyebilir veya sonradan sevmeyebilir.

 

S-13) Tekrar dünyaya gelme imkanı olsaydı, yine öğretmen olmak  ister miydiniz ? 

13-Öğretmen olmak isterdim ama branş olarak farklı ve öğretmenlik yapma şartlarının da daha iyi olmasını isterdim.

 

S-14) Mesleğiniz dışında, ilgi alanınıza giren hobileriniz var mı?

(Müzik, Şiir, Spor, Tiyatro ve Sinema gibi.)

14- Balık tutmayı, ava gitmeyi, spor yapmayı, resim çizmeyi severim.

 

  S-15) Gazetemiz vasıtasıyla, Öğrencilere ve Öğrenci velilerine bir   mesajınız var mı?

15- Bütün gayemiz daha iyi, daha aydınlık ve yaşanabilir bir geleceği çocuklarımıza kurmak için. Öğrencilerimizi seviyor velilerimize, bizlere verdikleri tüm destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ