logo

reklam
01 Aralık 2013

Tunceli Üniversitesi mezunları için imza

Tunceli Üniversitesi mezunları için imza

Tunceli Ãœniversitesi ile merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Faal Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi arasında protokol imza töreni düzenlendi. Tunceli Ãœniversitesi Rektörü Prof. Dr. DurmuÅŸ BoztuÄŸ, amaçları ve görevlerinin sadece öğrencileri mezun etmek olmadığını, onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için çabaladıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Bunun için birçok proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Biz aynı zamanda kentin ekonomik geliÅŸimi ve dışarıdan yeni yatırımların gelmesi içinde büyük bir çaba içindeyiz. Ä°limizin turizme açılması için bir çok görüşmemiz oluyor. Anadolu Faal Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi ile protokol imzaladık ve bu dernek bünyesinde yer alan firma ve iÅŸadamlarını ilimize çekmek ve buralarda yatırımların önünü açmak için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getiriyoruz. Ãœniversitemizden mezun olan ve olacak öğrencilere iÅŸ imkanı saÄŸlanması ve yeni iÅŸ alanları yaratılması konosunda gerekli desteÄŸin verilmesi için protokol imzaladık. Barış süreci ile birlikte Tunceli yeni iÅŸ alanları konusunda cazip yerlerden biri oluyor. Gerek turizm ,gerekse farklı yatırımlar için buraya iÅŸadamlarını çekeceÄŸimizden eminiz.”

BURS DA VERECEKLER

Anadolu Faal İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Avcıda, yaklaşık 8 bin üyelerinin bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Özelikle Tunceli’ye hizmet etmek için özel bir çaba içine girdik. Bizler genelde dış ticaret ve ihracat yapıyoruz. OrtadoÄŸu’da büyük yatırımlarımız var. Amacımız, bölgeye katkı saÄŸlamak ve Tunceli’ye yeni yatırımcıları getirerek normalleÅŸen Türkiye’de Tunceli’ye faydalı olmak ve gençleri iÅŸ sahibi yapmaktır. Ayrıca Tunceli Ãœniversitesi’nde okuyan öğrencilere burs verilmesi için hazırladığımız projeyi de yakın zamanda hayata geçireceÄŸiz.”

Tunceli Üniversitesi ve Anadolu Faal İşadamları Derneği arasında anlaşmaya varılan protokol metni Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve Dernek Başkanı Mahmut Avcı tarafından imzalandı.

Kaynak: haber7.com
Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ