logo

reklam

YAKINCA İLK-ORTAOKULU

YAKINCA İLK-ORTAOKULU

Sizi tanıyabilir miyiz?

  • İsmim Yüksel ÖZTÜRK

1967 Malatya-Hekimhan doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Hekimhan’da tamamladım.  Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Bolu Eğitim Yüksek Okulu sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdim.  Sınıf öğretmeni olarak Erzincan’a atandım. Daha sonra kendi ilçemde uzun yıllar öğretmenlik ve Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü yaptım. Türkçe branşında lisans eğitimimi tamamladım. Birçok alanda hizmet içi eğitime katıldım. 2010 yılı Eylül ayında halen görev yaptığım okula okul müdürü olarak atandım. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Okulunuzun tarihçesini söyleyebilir misiniz?

  • Okulumuz 1945 yılında ilkokul olarak hizmete başlamış. Hali hazırda ilkokul ve ortaokul aynı binada eğitim öğretime devam etmektedir.

Sizce, iyi bir öğretmen nasıl olmalıdır?

  • Çağın gereklerine göre sürekli kendini yenileyebilen, değişime açık, meslektaşları ile iletişim halinde, çevrenin beklentilerini değerlendirebilen ve milli eğitimin temel hedeflerini gerçekleştirme gayreti içerisinde bir öğretmen olmalıdır.

Sizce iyi bir öğrenci nasıl olmalıdır?

  • Klasik olacak; tertipli ve düzenli olmalı, görev ve sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Birey olarak toplumun tüm bireylerine karşı saygılı, çevreye karşı duyarlı olmalıdır.

 Bu okulda göreve başladığınızdan bu güne dek neler yaptınız?

  • 2010 yılında göreve başladığım tarihten itibaren akademik, sportif ve kültürel faaliyetlerin içinde okulumuzun daha çok yer alması için azami gayret içerisinde oldum. Her yıl sınava giren öğrencilerimizi yetiştirmek için okul bünyesinde mutlaka tamamlayıcı ve hazırlayıcı kurslar açtım. Bu anlamda okulumuzu en üst seviyeye taşıdık ve bu seviyenin kalıcı olması ve daha üst dereceler elde etmek için tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.

Devlet Yatılılık ve Bursluluk sınavlarında ekonomik durumu yetersiz olan öğrencilerimizi özellikle sınavlara hazırlayarak bu sınavları kazanmaları için gayret içerisindeyiz. Yıllardır bu alanda başarı sağlamamızda üstün gayretler içerisinde olan, kendisini Haziran2015 yılında trafik kazasında kaybettiğimiz Taner AKINCI öğretmenizi saygı ve minnetle anıyorum.

Okulunuzun almış olduğu başarı ve ödülleri sayar mısınız?

  • TEOG sınavlarında Malatya’mızın yüz akı olma gayreti içerisindeyiz, diyelim.

Önemli sayıda öğrencimiz devlet parasız yatılılık ve bursluluk parası almaktadır.

Sportif alanda; masa tensinde geçmiş yıllarda ilimizi temsil etme şerefine ulaştık.  İngilizce olimpiyatları, Siyer yarışmalarında birçok defa derece sağladık.

Okulunuzun yetiştirmiş olduğu Türkiye bazında tanınmış isimler var mı?

  • Okulumuzun yetiştirdiği, ülkemize hizmet eden çok sayıda isimler var ama Türkiye çapında tanınmış bir isim bilmiyorum.

Mesleki yaşamınızda başınızdan geçen ilginç bir anınız var mı?

  • Doğa şartlarının çok çetin olduğu bir yerde ilk göreve başlamıştım. Çalıştığım bu köye yaya ulaşım esnasında donma tehlikesi yaşamıştım. Bunu unutamam.

Öğretmen olmak isteyen gençlere ne gibi tavsiyeleriniz var?

  • Öğretmenlik bir meslek kapısı değil, sevgi ve gönül işidir. Sevecekler ise öğretmenliği düşünsünler. Maddi kazanç kapısı olarak görmekten öte bir düşünce içerisinde olmanız gerekmekte. Daha yolun başında olan ve bıkan öğretmen arkadaşları görüyoruz. Çocuklarımıza ve geleceğimize ne katabilirler? Bu anlayış ile hareket etsinler.

Sizce eğitimde başarı ve kaliteyi artırmak için neler yapılmalı?

  • Gelişen dünyanın takip edilerek, yenilikçi yaklaşımlar ile ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu kişileri yetiştirmemiz gerekir.

Eğitim ve öğretimde herhangi bir şeyi değiştirme imkânınız olsaydı ilk neyi değiştirirdiniz?

  • Öğrencilerin doğa ile iç içe olmalarını sağlayan daha çok programlar geliştirirdim.

Öğretmen olunmaz, öğretmen doğulur” sözüne katılıyor musunuz?

  • Öğretmenlik bir yetenek işidir. İlla da sınıfta yapılmaz. Hayatın her aşamasında birilerine bir şeyler öğreten konumunda olabilirsiniz.

Tekrar dünyaya gelme imkânı olsaydı, yine öğretmen olmak ister miydiniz?

Mesleğiniz dışında ilgi alanınıza giren hobileriniz var mı?

  • Sassi sanatı, Mobilya tasarımı, yemek ve hamur işleri. Ayrıca tiyatro oyunlarını ve sinema filmlerini kaçırmamaya çalışıyorum.

Gazetemiz vasıtasıyla öğrenci ve öğrenci velilerine bir mesajınız var mı?

  • Günümüz velileri çocuklarını aşırı korumacı yetiştiriyorlar. Onlar adına sürekli bir şeyler yaptıklarında iyi bir anne baba olduklarını sanıyorlar. Sanırım bu davranışlarını bir kenara bırakmaları gerekiyor. Kendini ifade edip kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmemiz gerekiyor.

Teşekkürler..

 

OKUL HAKKINDA DÜŞÜNCELERİMİZ: 

       Öncelikle okul Müdürü Sayın Yüksel ÖZTÜRK Beyi yürekten kutlamadan geçemeyeceğim. Çünkü , Malatya’nın dışında sayılabilecek küçük bir okulda ki gayretleri, çalışkanlığı ve başarıları taktire şayan. Son derece mütevazi, kibar ve Beyefendi bir insan olan Yüksel Beyin  öncülüğünde başarı grafiğini her geçen gün yükselten  YAKINCA İLK-ORTAOKULU  yakında marka okul olmaya aday.  Okulun en büyük şansı,  idari kadroda  Sayın Yüksel ÖZTÜRK Bey gibi çalışkan bir müdür ile Sayın Ramazan AKMEŞE gibi çalışkan bir Müdür yardımcısının olması.

      Sizi tanımak çok güzeldi.  Allah yolunuzu açık etsin. Başarılarınızın devamını dilerim.

 

                                                                                                                               Kadir ARSLAN

 

Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ