logo

reklam

BEYAZ BİRLİK ANAOKULU

BEYAZ BİRLİK ANAOKULU

1)    Sizi tanıyabilir miyiz? ( Kısa Özgeçmiş)

1:Uludağ Üniversitesi Okulöncesi Öğretmenliği Mezunuyum. Şanlıurfalıyım, Farklı Okullarda beş yıl öğretmenlik 7 yıldır okul müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Evli iki çocuk annesiyim.

2) Okulunuzun tarihçesini söyler misiniz?

2.Beyaz Birlik Anaokulu, Malatya Valisi H.İbrahim DAŞÖZ’ün başlattığı ”91.000 DEV ÖĞRENCİ PROJESİ”kapsamında,2006-2007 yıllarında Malatya ilinde hizmet veren kamu ve özel sektörde görevli Sağlık Çalışanları tarafından Çöşnük Mahallesinde yaptırılmıştır. Yaptıranların mesleklerinden dolayı okul, Beyaz Birlik Anaokulu olarak isimlendirilmiştir. Okulumuz 2 sınıf 4 şube 105 öğrenci kapasitesi ile hizmet vermektedir.

3) Sizce, iyi bir Öğretmen nasıl olmalıdır?

3.Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak iyi bir öğretmen olabilmek için tek başına yeterli olmadığını düşünüyorum. Çünkü öğrencilerimiz anne ve babalarından ayrılıp ilk okul tecrübelerini anaokullarında yapıyorlar. Bu yüzden okulöncesi öğretmeni anne şefkatini veren güler yüzlü, sevgi dolu olmalı ve çocukların güvenini kazanmalıdır. İyi bir öğretmen öğrenci merkezli ve öğrencilerin seviyesine inmeli iyi bir model olmalıdır. Kendisini yenileyen ,yeniliklere açık ,iyi bir gözlemci  ,pozitif olmalıdır. Bir öğrenci ancak öğretmenini severse eğitim yaşantısında başarılı olacağına inanıyorum.

4) Sizce, iyi bir Öğrenci nasıl olmalıdır?

4.Bizim alanda iyi veya kötü  öğrenci diye bir şey yoktur. Bütün öğrenciler iyidir yeter ki yetenekleri doğrultusunda eğitim verilsin, yaratıcılıklarına yönelik çalışmalar yapılsın. Bence  öğrenciye önce doğru-yanlış, değerlerimiz ve görgü kuralları verilirse yetenekleri   doğrultusunda her daim başarılı olur.

5) Bu okulda,  göreve başladığınızdan bugüne dek, neler yaptınız?

5.01.07.2015 tarihinde Beyaz Birlik Anaokulunda göreve başladım. Önce okulun eksikliklerini tespit ettim. Okulöncesi eğitimde materyal çok önemli çünkü çocuklarımız somut dönemde görerek, dokunarak ,duyarak, oynarak öğrenebilirler. Bu yüzden önce sınıf içi merkezleri yeniledik, oyuncaklar aldık, öğrencilerimizin problem çözme, oynarken zekalarını geliştirme, çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanmaları için Zeka Oyunları odasını açtık, Oyun odasını düzenledik.( top havuzu, tırmanma, trambolin, at, araba vb ile),Okul bahçesi oyun grubu zeminini ,kum havuzu oluşturduk. Okulun kendi imkanları ile iç ve dış cephesini boyadık. Web sitemizi güncelledik, velilerimizle diyalog kurmak için sms mesaj sistemini oluşturduk. Sınıflarımızda daha çok yaparak yaşayarak öğrenme sistemini ve eğitimde öğrenci merkezli anlayışını sağladık. Velilerimize yönelik seminerler düzenledik. Değerler eğitimi Sevgi-Saygı konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  yürütüğü proje kapsamında Battalgazi Halk Eğitim Salonunda program hazırladık, sergiler düzenledik. Belirli gün ve haftalar ,değerler eğitİmi  etkin bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz.

6) Okulunuzun almış olduğu, başarı ve ödülleri sayar mısınız?

6.Okulumuz Temiz Okul ,Sağlıklı Okul projesi kapsamında ”Beyaz Bayrak” ödülünü, Değerler eğitimi Okul Başarı Belgesi almıştır.

9) Öğretmen olmak isteyen gençlere ne gibi tavsiyeleriniz var?

9.Öğretmen olmak isteyen gençlere tavsiyem; Öğretmenlik mesleği severek yapılması gereken bir iş  ne parayla ölçülür nede başka bir şeyle. Karşılığı olmayan vicdan, fedakarlık, sabır ve sorumluluk  gerektiren bir meslek .Bunları bilerek bu mesleğe atılın çünkü herkes öğretmen olamaz.

10) Sizce, eğitimde başarı ve kaliteyi artırmak için, neler yapılmalı?

10.Eğitimde başarıyı kaliteyi artırmak için yeniliğe açık olmamız gerekiyor, Araştırmacı ruha sahip, özverili, öğrenmeye açık  bir ekip(öğretmen, okul müdürü, m.yard.) bence okulunda başarılı ve kaliteli eğitim verir. Geleneksel eğitim anlayışından çıkmamız gerekiyor. En önemlisi yılda en az bir defa öğretmenlerimize kendi branşları ile ilgili  akademisyenler tarafından seminerler verilmeli.

11)  Eğitim ve öğretim de, herhangi bir şeyi değiştirme imkanınız olsaydı, ilk neyi        değiştirirdiniz?

11.Okullarda eğitime daha çok önem verip, öğretimde uygulamaya daha fazla yer verirdim. Çünkü eğitim davranış değiştirme ile gerçekleşir. Olumsuz davranışları değiştirmeyene kadar öğretimin sağlıklı yapılacağına inanmıyorum.

12)  “Öğretmen olunmaz ,Öğretmen doğulur” sözüne katılıyor musunuz?

12.Öğretmen kendisini doğru tanır olumlu özelliklerini geliştirir ve olumsuz özelliklerini törpülerse bence öğretmen doğulmaya gerek yoktur. Öğrencileri öğretmenini seviyorsa başarının yarısını kazanmıştır. Çok bilgili öğretmen başarılı degildir, bildiklerini aktarabilen ve kendisini yenileyen öğretmen başarılıdır.

13) Tekrar dünyaya gelme imkanı olsaydı, yine öğretmen olmak ister miydiniz ? 

13.Kesinlikle evet isterdim ,işimi çok seviyorum, bu meslekte olduğum için şükrediyor, kendimi şanslı görüyorum.

14)  Mesleğiniz dışında, ilgi alanınıza giren hobileriniz var mı?

      (Müzik, Şiir, Spor, Tiyatro ve Sinema gibi.)

14.Öğrencilik ve öğretmenliğin ilk yıllarında tiyatro oyunlarında oynadım ve tiyatro izlemeyi çok seviyorum, Amatörce gitar çalıyorum ve müzik  dinlemeyi, Allah’ın yarattığı güzellikleri görmek, gezmek ,bilgi sahibi olmak da beni daha çok mutlu ediyor.

15) Gazetemiz vasıtasıyla, Öğrencilere ve Öğrenci velilerine bir  mesajınız var mı?

15.Okul öncesi dönem çocuğun kişiliğinin oluştuğu dönem lütfen çocuklarınızla kaliteli zaman geçirin. Kaliteli zaman geçirerek çocuğunuzun beyin gelişimini, öğrenmesini, sosyal ve duygusal  gelişimini, yaratıcılığını ,anne-baba ve çocuk arasındaki bağı geliştirir.

Nazife ABACILI

MALATYA- BATTALGAZİ

Beyaz Birlik Anaokulu Müdürü

 

ADI: ESMA

SOYADI: OKUR

GÖREVİ-ÜNVANI: MÜDÜR YARDIMCISI

HİZMET SINIFI: EĞİTİM-ÖĞRETİM

1981 Yılı Malatya Doğumluyum  Evli Ve 2 Çocuk Annesiyim Orta Öğretimden Sonra Eğitimime  kız meslek lisesi  Çocuk Gelişimi Bölümünü, Üniversiteyi de Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünü Okuyarak Tamamladım İngilizce Eğitimi Aldım 2001-2009 Yılları Arasında Türk Hava Yolları Satış Trafik Memuru Olarak Çalıştım Görevim Gereği Bir Çok Yurtiçi Ve Yurt Dışı Gezilerinde Bulundum 2009 Yılından İtibaren Eğitim Sektörüne Geçiş Yaparak Okul Öncesi Öğretmenliğine Başladım 2 Yıl Öğretmenlik Yaptıktan Sonra 2011 Yılından İtibaren Kurucu Müdür, Müdür Vekili Ve Müdür Yardımcılığı Unvanlarında İdarecilik Yaptım. Halen Beyaz Birlik Anaokulunda Müdür Yardımcısı Olarak Görev Yapmaktayım.

Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ