logo

reklam

MALATYA- BATTALGAZÄ° ANADOULU LÄ°SESÄ°

MALATYA- BATTALGAZÄ° ANADOULU LÄ°SESÄ°

Okul Müdürü: Cihan AYDEMİR

 

  1. Sizi tanıyabilir miyiz?
  2. 1979 senesinde Malatya’nın Battalgazi ilçesinde doğdum. İlkokul –ortaokul ve Liseyi Malatya da okudum. Lisans eğitimime Atatürk Üniversitesinde başladım, 2. Sınıfta iken İnönü üniversitesine geçiş yaptım ve lisans eğitimimi İnönü Üniversitesinde tamamladım. İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde fen ve matematik öğretimi alanında tezsiz, botanik  ana bilim dalında tezli yüksek lisans yaptım. 2004 yılında Erzurum Aşkale lisesine Biyoloji öğretmeni olarak atandım. 2005 yılında Malatya Kuluncak lisesine tayin oldum ve Müd. Yard. Olarak görevlendirildim. Sonraki yıllarda Kernek Anadolu Lisesive Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesinde idareci olarak görev yaptım. Halen Battalgazi Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Olarak görev yapmaktayım. Evliyim ve bir oğlum var.
  3. Okulunuzun tarihçesini söyler misiniz?
  4. Battalgazi Anadolu Lisesi 2008 yılında Ulucami karşısındaki eski binasında Anadolu Lisesi olarak kuruldu. (Dönüşüm okulu değil) 2016 yılında da Fırat METAL kampüsün deki yeni binasına taşındı ve halen bu binada hizmet vermektedir.
  5. İyi bir öğrenci nasıl olmalıdır?
  6. İyi bir öğrenci bu günün işini yarına bırakmayan, düzenli çalışma alışkanlığına sahip, zamanını iyi kullanan, ilime bilime karşı saygılı ve ilgili, öğretmenlerine- arkadaşlarına- büyüklerine saygı ve sevgi besleyen, vatanını seven, mili duygulara haiz bir kişiliğe sahip olmalıdır.

 

  1. İyi bir öğretmen nasıl olmalıdır?
  2. İyi bir öğretmen; Topluma ve öğrencilerine model, insanlara karşı ön yargısız, alanında ve pedogojik olarak donanımlı, kendisine ve mesleğine karşı saygılı, dürüst, açık ve güvenilir, etkili iletişim becerilerine sahip, çağdaş ve sosyal bir kişiliğe sahip olmalıdır.

 

  1. Bu okulda göreve başladığınız günden bu güne dek neler yaptınız? Bu okula yeni binasına taşınma işlemleri başladığı zaman atandım. Göreve başladığımda bina yeni teslim edilmişti, okulun eğitim öğretime hazır hale gelebilmesi için gereken bütün donatım işlemlerini ben yaptım.

 

  1. Okulun almış olduğu başarılar: Okulumuz (yeni binasına taşındıktan sonra) Emniyet Müdürlüğü Masa tenisi turnuvasında il ikincisi, il Spor müdürlüğünün düzenlediği Kros turnuvasında il ikincisi, atletizm turnuvasında il üçüncüsü, masa tenisi turnuvasında il üçüncüsü, Siyer-i Nebi Yarışmasında ilçe üçüncüsü odu.
  2. Eğitimde başarı ve kalitenin artması için neler yapılmalı?

12.Eğitimde başarı ve kalitenin artması için öğrenci ve öğretmenlerin yukarıda saydığım

niteliklere sahip olması gerekli ve yeteridir.

  1. Eğitim ve öğretimde herhangi bir şeyi değiştirme imkanınız olsaydı neyi değiştirirdiniz?
  2. Eğitim ve öğretimde herhangi bir şeyi değiştirme imkanım olsaydı ilk olarak 4+4+4 şeklindeki 12 yıllık zorunlu eğitimin ilk sekiz yılını zorunlu sonraki 4 ve diğer basamakları isteğe bağlı yapardım.
  3. Öğretmen olunmaz öğretmen doğulur sözüne katılıyor musunuz?

13.Öğretmen olunmaz öğretmen doğulur sözüne katılıyorum.

  1. Tekrar dünyaya gelme imkanınız olsaydı yine öğretmen olmak ister miydiniz?
  2. Tekrar dünyaya gelme imkanım olsaydı yine öğretmen olmak isterdim.
  3. Hobileriniz?
  4. Mesleğim dışında en sevdiğim hobim motorsiketimle gezmek.

 

 

Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ