logo

reklam
01 Aralık 2013

Okul öncesi din eğitimine talep fazla

Okul öncesi din eğitimine talep fazla

Çocuklara, diş fırçalamaktan, resim yapmaya, temizlik alışkanlıklarından, vücutlarındaki organları tanımaya kadar birçok şeyin öğretildiği kursta, aynı zamanda dualar, ilahiler ve dini bilgiler öğretiliyor. Bir eğitim sınıfı ve bir oyun odasının yer aldığı kurs, kreşleri aratmıyor.

BeÅŸ Kubbeli Camisi Müezzin Kayyımı Yasin Güngör, kursun, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın baÅŸlattığı Kur’an Kursları Okul Öncesi Din EÄŸitimi Projesi kapsamında açılan bir kurs olduÄŸunu belirterek, “Ä°zmir dahil Türkiye’de 10 pilot il bu proje için seçildi. Biz, burada 4-6 yaÅŸ arasındaki okul öncesi öğrencilere eÄŸitim veriyoruz” dedi.

Güngör, kursun yasal mevzuata uygun olarak Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı tarafından açıldığını ve “çocuk geliÅŸimi” konusunda iki kadın öğretmenin görevlendirildiÄŸini vurguladı.

Kurstaki öğretmenlerden AyÅŸegül Koç ise sabah ve öğle grubu olmak üzere iki grupta toplam 36 çocuÄŸun kursa geldiÄŸini kaydederek, “Daha çok buradaki bayan Kur’an kursuna gelenlerin çocukları öncelikli olmak üzere mahalledeki çocuklara eÄŸitim verme gayreti içerisindeyiz” dedi.

Koç, ücretsiz olan kursa çok fazla talep geldiÄŸini, bazı talepleri kontenjan ve yaÅŸ sınırı gerekçeleriyle geri çevirmek zorunda kaldıklarını dile getirerek, “4 yaşın altındakileri almıyoruz, Çocukları okula hazırlamayı amaçlıyoruz, bir taraftan da Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın 2013 yılı için hazırladığı plan çerçevesinde eÄŸitim vermeye gayret ediyoruz” diye konuÅŸtu.

Kaynak: haber7.com
Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ