logo

reklam
02 Aralık 2013

Tuncel Kurtiz’in Hayali Gerçek Oldu

Tuncel Kurtiz’in Hayali Gerçek Oldu

Ankara Sinema DerneÄŸi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediÄŸi Gezici Festival, 27 Kasım ÇarÅŸamba günü 19’uncu kez yollara düÅŸecek.

9 Aralık’a dek sanatseverleri dünya sinemasıyla buluÅŸturacak festivalin bu seneki teması ise ‘Ne Yapmalı?’. Ayrıca bu yıl, Gezici Festival’i daha başından itibaren destekleyen ve geçtiÄŸimiz aylarda vefat eden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz’in “Edremit’te film festivali” hayali de yerine getirilerek, festivalin açılışı önce Edremit’te, ardından Ankara’da yapılacak.

Festival kapsamında bu yıl Türkiye’de çekilen uzun metrajlı filmlerden derlenen Türkiye Sineması 2013 bölümünde yer alan filmlerin yönetmen ve oyuncuları festivalde yapılacak galalarda izleyicilerle buluÅŸacak.

Öte yandan festival bu yıl Berlin, Cannes ve Sundance gibi önemli festivallerde gösterilen ve ilgi çeken filmlerden oluÅŸan bir dünya sineması seçkisini de izleyicilere sunacak.

Festivalde Kurtiz’in az bilinen filmleri ve dünya sinemasının özgün iÅŸleri de seyredilebilecek.

Gezici Festival, 27 Kasım’da Edremit’e, 29 Kasım–5 Aralık tarihleri arasında Ankara’ya, 6–9 Aralık tarihleri arasında ise Sinop’a misafir olacak.

DOSTLARI ONU ANLATACAK 

BeÅŸiktaÅŸ Belediyesi’nin düzenlediÄŸi ‘Ustalara Saygı’ toplantısında kısa süre önce vefat eden ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz dostları tarafından anılacak.

EtkinliÄŸe; Atilla Dorsay, Ayla Algan, Melek Baykal, Melike DemiraÄŸ, Nebil Özgentürk, Sema, Sevi Algan, Tarık Akan, Tomris GiritlioÄŸlu, Yılmaz Atadeniz ve birçok sürpriz konuk katılacak. Ayrıca Melike DemiraÄŸ ve Sema, Kurtiz’in sevdiÄŸi eserleri de seyirciler için seslendirecek. 

Kaynak: haber365.com
Share
0 Kez Görüntülendi
#

SENDE YORUM YAZ